Een nieuw postgraduaat voor iedereen in HR-beleid

Thomas More

TEKST: ELKE VANDERSYPEN

Boost je business dankzij People Analytics

Wat geeft je meer inzicht in hoe mensen werken, hoe ze communiceren en wat precies de ingrediënten zijn van een goed team? Welke leerprogramma’s hebben werknemers nodig en wat boost hun mentale welzijn? People Analytics geeft HR-professionals handvaten en instrumenten om data te interpreteren en om daaruit de juiste conclusies te trekken. Thomas More Hogeschool lanceert het postgraduaat People Analytics voor HR-professionals die zich in de materie willen verdiepen.

Het belang van People Analytics binnen Human Resources Management neemt toe. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd en dankzij meer beschikbare data en nieuwe inzichten maken we betere analyses en slimmere keuzes voor de toekomst.

In een recente maturiteitsstudie van Myreas met VUB Solvay geeft 78% van de respondenten aan dat People Analytics een prioriteit is in de HR-strategie. Dat was in 2020 nog maar 59%. De laatste HR-Digimatuurtest van Attentia (mei 2022) toonde aan dat 4 op de 5 Belgische bedrijven digitaal gedeeltelijk of volledig wil transformeren. Zo komen er automatisch ook meer data om te analyseren, waardoor we verbanden en patronen blootleggen die we eerder niet vermoedden.

Coördinator Stéphanie Pattyn heeft 15 jaar ervaring in verschillende HR-functies. Ze licht toe waarom Thomas More het postgraduaat inricht: “Er bestaan heel wat korte workshops rond People Analytics, die blijven beperkt tot een introductie. Ik wil verder gaan en ervoor zorgen dat HR de vaardigheden en mindset beheerst om de brug te slaan tussen data-experten en business.”

Het postgraduaat People Analytics zorgt ervoor dat HR de vaardigheden en mindset beheerst om de brug te slaan tussen data-experten en business.
Stéphanie Pattyn (Thomas More)

De deeltijdse opleiding People Analytics richt zich tot iedereen die bezig is met HR-beleid. Het interactieve postgraduaat biedt een overzichtelijk kader via learnings van dataspecialisten en HR-analisten. Sjoerd van den Heuvel is hoofddocent van het nieuwe postgraduaat. Hij is universitair hoofddocent Data-Driven Business & People Analytics aan de Hogeschool Utrecht en een wereldautoriteit in People Analytics. Sjoerd van den Heuvel klinkt heel stellig: “People Analytics is geen nieuw speeltje van de HR-afdeling, zoals sommige sceptici zeggen. Het is een waardevol instrument dat de business kan (en steeds meer zal moeten) inzetten om zijn strategische doelstellingen effectief en efficiënt te realiseren.“

Stéphanie Pattyn concludeert: “People Analytics is een cirkel. Je moet eerst de juiste vraag formuleren en bepalen welke gegevens je verzamelt. Daarna kan je de mogelijke oorzaken van een probleem onderzoeken. Vervolgens bepaal je met de organisatie de nodige interventies. En ten slotte maak je een ROI-analyse van de oplossingen en je formuleert daaruit opnieuw een kernvraag. Dat is de cirkel.”

Praktisch

  • Postgraduaat People Analytics
  • Locatie: Campus Sanderus, Antwerpen
  • Duur: 1 jaar deeltijds, februari tot december 2023
    16 fysieke lessen op donderdag tussen 15.30 en 21.30u. en aanvullende webinars

Meer weten?

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.