Een nieuwe stap in online recruitment

Arbeidsmarkt

De zogenaamde FTSE 100-bedrijven zijn de 100 topondernemingen waarbij op regelmatige basis allerlei studies en enquêtes plaatsvinden door kennisbureau FTSE. Ze zijn een referentie binnen HR. IRS Employment Review, een dochterbedrijf van Personnel Today, voerde bij deze FTSE 100 in 2002 al een studie uit naar online recruitment. Online registratie door de jobkandidaat of het opgeven van een profiel, behoorde toen nog niet tot de mogelijkheden.

Vandaag zien we dat twee op drie topbedrijven die online rekruteren, wel met deze instrumenten werken. Ze rekruteren via de eigen website of via een aparte rekruteringssite van het bedrijf. Het is gebruikelijk geworden dat kandidaten hun cv via de site overbrengen en/of dat ze een standaardformulier invullen.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.