Eén op de acht personeelsleden Vlaamse overheid telewerkte bij spoorstaking

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePrestatiemanagement
Dat meldt Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA). Op een normale woensdag doet slechts 4,3 procent aan telewerken. Het aantal medewerkers dat vandaag een dagje vakantie nam, bedraagt 7,3 procent, wat niet hoger is dan op een andere woensdag.

Eerder deze week had Vlaams minister Bourgeois alle leidend ambtenaren opgeroepen om proactief alle maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de werknemers hun normale taken kunnen uitoefenen op deze spoorstakingsdag. Telewerken en carpoolen zijn hierbij de twee meest logische initiatieven.

“In mijn omzendbrief van 18 augustus 2006 creëerde ik de mogelijkheid tot telewerken. We plukken daar nu stilaan de vruchten van. In een moderne en eigentijdse werkomgeving moet zeker ruimte zijn voor telewerkers. Zeker in tijden van fileleed en mobiliteitsproblemen kan telewerken meer evenwicht brengen in de verhouding tussen werk en gezin”, aldus de minister.

De minister steunt ook de initiatieven om zoveel mogelijk te carpoolen. Zowel binnen de entiteiten van de Vlaamse overheid zelf als via carpoolwebsites vinden mensen elkaar.

Bij de laatste nationale staking op 30 januari 2012 werkte ongeveer 23 procent van de ambtenaren thuis (telewerken). Bij de vorige treinstaking, op 22 december 2010, werkte ongeveer 15 procent van de personeelsleden thuis. In deze cijfers wordt geen rekening gehouden met het aantal medewerkers dat op woensdag sowieso vrij heeft omwille van een deeltijds werkregime.

De gegevens worden gehaald uit Vlimpers, het digitaal personeelssysteem binnen de Vlaamse overheid waarin personeelsdossiers worden beheerd van de personeelsleden van de 13 ministeries, enkele strategische adviesraden en een aantal IVA’s met rechtspersoonlijkheid en publiekrechtelijke EVA’s.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.