Eén op de drie jobs gesubsidieerd door de overheid

Dat meldt de krant Le Soir op basis van cijfers van federaal minister van Werk Monica De Coninck. Tussen 2007 en 2012 nam het aantal banen dat gesubsidieerd wordt door de federale overheid met 21% toe, waar in dezelfde periode het totale aantal banen maar met 3% toenam.

In 2012 werden 1,232 miljoen banen ondersteund door de overheden. Dat zijn er 200.000 meer dan in 2007. De Coninck verwacht wel een daling voor 2013, omdat sommige steunprogramma’s om aan een job te geraken, stopgezet worden.

Momenteel wordt 32,3% van alle banen op een of andere manier ondersteund door de overheden. In 2007 was dat nog 27,7%.

Steun kan verschillende vormen aannemen zoals dienstencheques, verlaging van de sociale lasten, tijdskredieten en andere carrièreonderbrekingen, brugpensioen en tijdelijke werkloosheid.

Bron: Le Soir

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.