Eén op de drie vakantiegangers werkt door

Dat één op de drie vakantiegangers met een job zijn vakantie onderbreekt om te werken, heeft een heel eenvoudige verklaring volgens de onderzoekers: het wordt steeds makkelijker om overal online te zijn.

Voor een derde van de ‘werkende toeristen’ is het zelfs noodzakelijk om te werken tijdens de vakantie. Van één op de vijf vakantiegangers met een baan wordt dan weer echt verwacht dat ze bereikbaar zijn op vakantie. Opvallend is dat de werkgever van één op de twaalf zelfs verwacht dat ze effectief werken. Althans, zo blijkt uit een marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope bij 1005 Nederlandse werknemers.

Vrees voor overvolle mailbox

Drie op de tien ondervraagden geven aan meer vrije tijd op te offeren dan vorig jaar. Meer vakantiegangers (70 procent) dan een jaar geleden (60 procent) vinden het bovendien niet prettig om (online) te kunnen werken. Slechts 8 procent vindt het prettig om door te kunnen werken, terwijl dit vorig jaar nog 14 procent was.

De tegenstanders vinden dat een vakantie gerespecteerd moet worden. De voorstanders zien dan weer enkele voordelen, bijvoorbeeld het vermijden van een overvolle mailbox bij de terugkomst.

Bron: HRbase (hrbase.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.