Eén op de vier schoolverlaters niet klaar voor arbeidsmarkt

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCompetentiemanagementFlexibiliteitInstroomJongerenLoopbaanMotivatie
Dat blijkt uit een enquête van Tempo-Team bij 125 jongeren. Eén op de vier schoolverlaters vindt dat het onderwijs hem of haar niet of slecht heeft voorbereid op de arbeidsmarkt. 60 procent van de jongeren weet ook niet of te weinig welke studierichtingen het meest kans op werk bieden en 68 procent vindt dat technische richtingen te weinig gepromoot worden.

“De mismatch tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt is een feit. In de praktijk stellen we vast dat dit vooral kortgeschoolde of onvoldoende gekwalificeerde jongeren treft”, zegt Philippe Melis, Public & Social Affairs Manager bij Tempo-Team.

Het volstaat niet langer om werkzoekenden enkel te begeleiden met sollicitatietrainingen en eventuele bijscholing. “Veel jongeren missen immers de noodzakelijke technische vaardigheden en attitudes om zelfredzaam te zijn op de arbeidsmarkt”, zegt Annelies Van Isacker, Coördinator JES Gent. JES is een jeugdorganisatie actief in Brussel, Gent en Antwerpen.

Tempo-Team en JES starten daarom het project ‘De Werkweg’, een tewerkstellingsproject voor 240 kwetsbare schoolverlaters. Ze worden via een intensief trajectplan (op maat gericht op het verbeteren van hun individuele competenties) begeleid naar werk.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.