Eén op de vier Vlaamse ziekenhuizen te slordig

De Vlaamse Zorginspectie bezocht dit jaar onaangekondigd alle Vlaamse ziekenhuizen. Voor driekwart daarvan is online al te lezen wat dat heeft opgeleverd. Van de 75 ziekenhuiscampussen waar inspecteurs langs gingen, scoorden er twintig ondermaats. Alle twintig krijgen die een herinspectie, en als ook die niet voldoet, dan kunnen er voor de ziekenhuizen sancties volgen.

De focus legden de inspecteurs op de kwaliteit van de dagelijkse zorg: niet de inhoud van de behandelingen of de kwaliteiten van de artsen, maar wel de gewone gang van zaken in het ziekenhuis.

De inspecteurs vielen over heel verscheiden punten: te veel patiënten dragen geen identificatiebandjes, dokters vergeten in dossiers pijnscores in te vullen, medische toestellen worden niet gecontroleerd, er wordt niet gecommuniceerd met de patiënt, er is vaak geen urgentiearts aanwezig op de spoed, medicijnen zijn vervallen of niet voorzien van een label, en te veel artsen en verplegers nemen een loopje met de regels van de handhygiëne.

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.