Een op de zeven bedrijven nog niet klaar voor deconnectie

recht op deconnectie
Welzijn

De deadline van de arbeidsdeal rond het recht op deconnectie nadert, maar 15 procent van de bedrijven is nog niet in orde. Bijna de helft (47 procent) heeft nog geen concrete richtlijnen opgesteld over het gebruik van digitale communicatiemiddelen na de werkuren.

Tegen 1 april moeten Belgische bedrijven met minstens 20 werknemers afspraken rond deconnectie vastleggen in een CAO of het arbeidsreglement. Dat houdt in dat werknemers het recht hebben om na de werkuren ‘los te koppelen’, en dus geen werkgerelateerde mails of telefoons moeten beantwoorden. De deadline nadert. 85 procent van de ondernemingen heeft al maatregelen genomen, blijkt uit onderzoek van Acerta. Dat is een grote stap voorwaarts. Pakweg twee jaar geleden had slechts 18 procent van de ondernemingen regels over het loskoppelen voor werknemers.

85 procent neemt maatregelen om deconnectie te bevorderen. Dat betekent dat 15 procent, ofwel één op de zeven ondernemingen, deconnectie nog niet op de agenda heeft staan. Er ligt, met andere woorden, nog veel werk op de plank.

Slechts een kwart van de ondernemingen (24 procent) heeft concrete richtlijnen en afspraken in de organisatie over het gebruik van digitale communicatiemiddelen, zoals smartphone, pc en sociale media. Nog een kwart (23 procent) is bezig afspraken hierover op te stellen, en maar liefst 47 procent heeft er nog helemaal geen werk van gemaakt.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.