Een op drie managers in de EU is een vrouw

De Europese Unie telt bijna 9,4 miljoen managers waarvan 6 miljoen mannen of 64 procent en 3,4 vrouwen of 36 procent. Ruim een kwart (27 procent) van de leden van raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven zijn vrouwen en minder dan een vijfde (17 procent) van de vrouwen zijn senior executives of topmanagers. Terwijl bijna de helft van de werkenden in de EU vrouwen zijn, blijven ze ondervertegenwoordigd in leidinggevende functies.

Wat het aantal vrouwelijke managers betreft, volgt België het EU-gemiddelde van 36 procent. Daarentegen zit België ruim boven het EU-gemiddelde voor het aantal vrouwelijke leden van raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven (33 procent). Het aantal vrouwelijke senior executives in beursgenoteerde bedrijven ligt met 14 procent dan weer onder het EU-gemiddelde van 17 procent.

Letland kent met 56 procent het grootste percentage vrouwelijke managers, Luxemburg met 15 procent het laagste. Procentueel gezien telt Frankrijk het grootste aandeel vrouwen in raden van bestuur (44 procent) en Estland het minste (8 procent).
Litouwen heeft met 28 procent het grootste percentage vrouwelijke senior executives en Oostenrijk met 5 procent het minst.

Bron: Eurostat

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.