Eén op vijf Nederlandse directeurs heeft mental coach

Leiderschap en Coaching
Het NCD haalt de cijfers uit zijn eigen enquête bij 3000 directeurs in Nederland. Naast vermoeidheid en stress maken zij ook melding van hartklachten (12%) en burnout (9%). Twee op drie directeuren zeggen te weinig tijd te besteden aan hobby’s (63%) of sport (61%). Er is naar eigen zeggen wel voldoende tijd voor vakantie. Die schommelt tussen 10 en 25 dagen per jaar.

Het merendeel van de directeuren (86%) verdient tussen 65.000 en 260.000 euro. Driekwart (74%) geniet van een prestatiegerelateerde bonus, die voor 69% van hen tussen 10 en 40% van het totale cash inkomen ligt. 56% van de bestuurders is verzekerd tegen bestuursaansprakelijkheid. Het is verder opvallend dat 74% geen afspraken heeft gemaakt over een ontslagregeling.

Markant gegeven is dat één op vijf directeurs gebruik maakt van een mental coach. Kijn we naar de gezondheidsproblemen en het aantal werkuren, dan lijkt enige assistentie op het eerste gezicht geen overbodige luxe. Van de politiek verwachten de bedrijfsleiders weinig steun. Zij noemen de inzet van politici voor het bedrijfsleven ‘matig’. Daarnaast vindt de helft van de bedrijfsleiders dat de media een negatief beeld ophangen van directieleden.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.