Een op zes managers heeft een oogje op eigen medewerker

Het voorgaande en volgende blijkt uit de ManagementScore van ISBW (managementopleidingen), een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Naast romantische relaties kunnen er op de werkvloer, als het aan de managers ligt, ook prima vriendschappen ontstaan. De meerderheid (57 procent) geeft aan dat hij vrienden zou kunnen zijn met sommige van zijn medewerkers.

Grens tussen werk en privé vervaagt

Dat werk- en privérelaties niet altijd strikt gescheiden zijn, blijkt ook uit andere resultaten van het onderzoek. Een derde (33 procent) van de managers appt wel eens buiten werktijd over privézaken met teamleden en 33 procent ziet een of meer teamleden buiten de werktijd. Ook tijdens werktijd deinzen managers er niet voor terug om privézaken aan te snijden. Een ruime meerderheid (57 procent) zegt met zijn team over hun privésituaties te praten en twee derde (67 procent) geeft aan dat de privésituatie van zijn werknemers hem aan het hart ligt.

Rob Rijbroek, directeur van ISBW: “Managers en medewerkers delen veel met elkaar. Je viert samen successen als je een deadline haalt of een opdracht binnensleept, maar deelt ook stress als dingen niet naar behoren lopen. Zo leer je elkaar goed kennen. Daarnaast is het belangrijk om als manager aandacht te schenken aan de privésituatie van medewerkers alsook hun mentale gezondheid. Zeker in deze crisis is dat nog veel belangrijker voor de band tussen manager en werknemer. Bovendien draagt het ook bij aan het vertrouwen en de juiste werk- privébalans van de werknemer. Als manager doe je er dan ook goed aan vaker dan normaal te informeren naar het privéleven en samen met de medewerker te sparren over de dingen die er spelen.”

Ook online verbonden

Dat managers en werknemers privézaken met elkaar bespreken, is ook terug te zien in hun online verbondenheid. Ruim zeven op tien (71 procent) managers is via minstens één sociale mediaplatform verbonden met zijn medewerkers. Het zakelijke sociale medium LinkedIn staan bovenaan met 42 procent, gevolgd door Facebook (37 procent), waar over het algemeen meer privézaken worden gedeeld. Instagram staat met 18 procent op een derde plek.

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.