Eén schoolverlater op de tien na een jaar nog werkloos

Arbeidsmarkt
In de studie werd voor het eerst ook rekening gehouden met de schoolverlaters die werk vonden zonder tussenkomst van de VDAB. In 2001 verlieten 73.860 Vlaamse jongeren de school- of universiteitsbanken. Ruim 34.000 jongeren behaalden in 2001 hoogstens een diploma secundair onderwijs. Ongeveer 10% was na een jaar nog werkzoekend. Voor jongeren met een diploma hoger onderwijs van één cyclus ogen de cijfers het fraaist. Amper 4,8% was na een jaar nog op zoek naar werk. Opleidingen in de medische technologie, geriatrische en kinderverpleegkunde, behoren tot de absolute koplopers wat werkgelegenheid betreft. In 2001 behaalden 29.289 Vlaamse jongeren een diploma hoger of universitair onderwijs. Van de 9958 jongeren die een universitair diploma behaalden, vond 6% na een jaar nog geen werk. Een andere belangrijke vaststelling is dat vrouwen sneller werk vinden dan mannen. Van de jongeren die zich na hun onderwijsperiode inschreven bij de VDAB is na een jaar nog 17,8% werkloos bij de vrouwen en 20,6% bij de mannen. Van alle afgestudeerde jongeren is 10,1% van de vrouwen na een jaar nog werkloos. Bij de mannen is dat 11,1%.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.