Een vijfde stemde elektronisch bij de sociale verkiezingen

ArbeidsmarktArbeidsrechtOrganisatieOverlegorganenStrategieTelewerkVakbonden
Er waren twee oplossingen beschikbaar: Elegio van The eID Company en OAdeo van BlueKrypt. Beide leveranciers verwerkten samen zo’n 160.000 elektronische stemmen.

De overgrote meerderheid van de ondernemingen die elektronisch stemden, zullen dat ook doen bij de volgende verkiezingen in 2016. Ondertussen leeft de hoop om elektronisch stemmen ook te kunnen uitbreiden, zodat buitenlanders bijvoorbeeld kunnen stemmen.

Om stemmen op afstand toe te laten, moet wel de wet aangepast worden. Toch zou stemmen op afstand hier en daar toegepast zijn, waar sommige mensen konden stemmen vanaf hun werkplek.

Bron: Datanews

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.