Eenheidsstatuut verhoogt loonkosten dienstenchequesector

Dat meldt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt. De aanpassing van de tarieven voor de medische diensten is één van de maatregelen die de regering ter compensatie van deze extra kosten neemt. Terwijl deze maatregel de loonkosten zou moeten verlagen, verhoogt hij echter de loonkosten in de dienstenchequesector met 0,40%.

Momenteel bestaan er twee tarieven voor medische diensten: een tarief voor hoog risico, dat van toepassing is voor de meeste arbeiders, en een tarief voor beperkt risico. De compenserende maatregel verlaagt het tarief voor hoog risico, maar verhoogt het tarief voor de arbeidssectoren met een laag risico. Omdat in de dienstenchequesector het tarief voor laag risico van toepassing is, verhogen de loonkosten met 0,40%.

“Het is onbegrijpelijk dat een compenserende maatregel de loonkosten verhoogt en niet voor de noodzakelijke kostenverlaging zorgt”, zegt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon. “De sector vraagt dan ook met klem dat de beslissing wordt aangepast, zodat de loonkosten effectief worden verlaagd en alle sectoren van de compenserende maatregel kunnen genieten.”

Bron: Federgon

 

Benelux Unie
Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.