Eenzaamheid op het werk

Uit een rondvraag van Nespresso Professional bij 7800 kantoormedewerkers blijkt dat ook op een drukke werkvloer eenzaamheid vaak voorkomt. Zeven op tien respondenten werknemers zeggen dat ze de mensen waarmee ze samenwerken nauwelijks kennen. Terwijl een overgrote meerderheid (84 procent) aangeeft dat goede relaties op het werk bijdragen tot een hogere productiviteit.

Bijna de helft van de respondenten (47 procent) wijst naar de werkgever. Werkgevers zouden hun medewerkers niet of onvoldoende aanmoedigen om vriendschapsbanden te smeden met collega’s. Maar ook de kantooromgeving speelt een rol. De helft (48 procent) verwijst naar technologie, zoals de opmars van videoconferencing, die het moeilijk maakt om elkaar beter te leren kennen. Ook het steeds vaker voorkomen van flexibel werken, zorgt er voor dat collega’s elkaar amper kennen. Terwijl 82 procent aangeeft dat face-to-face interacties belangrijk zijn in het ontwikkelen van goede werkrelaties.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.