Eenzaamheid vermindert productiviteit

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePreventie
Dat blijkt uit een onderzoek van de professoren Barsade en Ozcelik van de California State University. Uit hun onderzoek blijkt dat eenzaamheid niet alleen een probleem is voor het individu, maar ook voor de organisatie als geheel.

Uit hun bevraging van ruim 650 werknemers blijkt dat eenzaamheid de productiviteit vermindert, niet alleen op het vlak van teamgerelateerde opdrachten, maar ook bij individuele taken. De economische crisis heeft bovendien gezorgd voor een verhoogd gevoel van eenzaamheid.

“Alleen zijn temidden van een groep kan uitputtend werken. Meer bedrijfsfeestjes organiseren zal deze groep mensen dus niet helpen. Om de eenzaamheid te bestrijden, volstaat het om even tijd nemen voor een gesprek, input vragen voor een project of iemand uitnodigen voor een kopje koffie of lunch”, aldus de onderzoekers.

Een persoonlijke band met een collega kan al het verschil maken, zo ontdekten de onderzoekers. Managers zouden niet geïrriteerd mogen zijn wanneer werknemers onder elkaar een tv-programma van de vorige avond bespreken. Zulke gesprekken bevorderen immers een gevoel van verbondenheid.

Bron: De Standaard

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.