Eerste test voor Bolkestein-richtlijn

ArbeidsomstandighedenMigratieVakbonden

Voorlopig ziet het ernaar uit dat deze hun zin zullen krijgen, omdat het Europees parlement tijdens de eerste lezing van de richtlijn het land van oorsprong-principe heeft geschrapt en dit heeft vervangen door de clausule ‘vrijheid om diensten te verlenen’, waarbij ondernemingen wel degelijk de nationale normen moeten respecteren. De Europese Commissie heeft al toegezegd dat ze het voorstel zal aanpassen naar aanleiding van de wijzigingen van het Europees parlement.

Het is dan ook met argusogen dat zowel voorstanders als tegenstanders kijken naar de zaak Laval, beter bekend als de Vaxholm-zaak, als de eerste test van de Bolkestein richtlijn voor het Europees Hof van Justitie.

De zaak gaat over een Letse bouwonderneming (Laval) die de opdracht had gekregen een school in het Zweedse Vaxholm te renoveren. Laval stelde Letse arbeiders te werk onder Letse arbeidsvoorwaarden en weigerde pertinent een collectieve arbeidsovereenkomst naar Zweedse standaarden te tekenen. De Zweedse vakbonden reageerden hierop met acties, onder meer een blokkade, die uiteindelijk leidde tot het faillissement van Laval.

De Zweedse arbeidsrechtbank verwees de zaak door naar het Europees Hof van Justitie. Een van de belangrijkste kwesties in deze zaak heeft betrekking op het vrije verkeer van diensten en op de vraag of het Zweeds sociaal model dit vrij verkeer al dan niet in de weg staat.

De uitspraak in deze zaak zal een eerste test zijn voor de Bolkestein richtlijn, met de blijvende vraag of dienstverleners al dan niet de sociale en arbeidsvoorwaarden moeten volgen van het gastland.

Vakbonden vrezen dat een uitspraak van het Hof in het voordeel van Laval zal leiden tot onrust onder werknemers en sociale dumping zal bevorderen, terwijl voorstanders van de vrije markt hopen dat de zaak de Bolkestein-richtlijn nieuw leven zou inblazen. Er wordt geen uitspraak in deze zaak verwacht voor 2007.

Cindy Lauwers & Karin Rosies

Eversheds LLP, Brussel

[email protected]

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.