Eindelijk duidelijkheid voor fusieziekenhuizen over VIPA

Organisatie
Ziekenhuizen met (ver)bouwplannen maken zich al enige tijd ongerust over de VIPA-financiering. VIPA staat voor Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. De opeenvolgende Vlaamse ministers moedigden in het verleden sterk de fusies aan: voor nieuwbouwprojecten zouden ze met subsidies over de brug komen. Maar toen heel wat ziekenhuizen concreet van start wilden gaan, lieten de subsidies op zich wachten.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen beloofde er snel werk van te maken en dat is nu ook gelukt: de Vlaamse ministerraad besliste om de Vlaamse subsidiëring van algemene en psychiatrische ziekenhuizen op te vijzelen. De subsidiëring komt daardoor op dezelfde hoogte met wat in 2007 op federaal niveau werd beslist, althans voor het aantal gesubsidieerde vierkante meters. Tot nu toe werden criteria gehanteerd uit 1978. Hopeloos verouderd omdat ziekenhuizen vandaag niet meer te vergelijken zijn met die van 30 jaar geleden.

Ziekenhuiskoepel Zorgnet Vlaanderen zegt tevreden te zijn dat het besluit eindelijk werd aangepast, maar nu is het hoog tijd om de concrete budgetten toe te kennen. Minister Vandeurzen liet alvast weten tussen nu en het einde van de regeerperiode 1,7 miljard euro ter beschikking te krijgen. Er moet nu een planning worden opgemaakt voor de spreiding van de concrete plannen in de komende jaren. Die planning moet gefinaliseerd worden in het najaar.

Bron: www.zorgnetvlaanderen.be

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.