Eric Sergeant HR Director Vaillant Group Belgium

Eric Sergeant (55) heeft een Bachelor Sociaal-CultureelWerk (SHISS Gent) en startte zijn loopbaan in 1988 als HR-Officer bij VTM. Tien jaar later stapte hij als HR-manager over naar Henkel-Ecolab. Tussen 2002 en 2006 vervulde hij dezelfde functie uit bij Bosch-Rexroth.

Voor hij bij Partena Ziekenfonds & Partners kwam, was hij gedurende zes jaar HR-directeur bij Messer BNL. Bij Partena Ziekenfonds & Partners werkte hij onder andere mee aan de overname door Partena van Euromut in 2014 en de fusie met Securex Ziekenfonds in 2017. Voorts was hij verantwoordelijk voor de uitbouw van een organisatiebreed welzijns- en preventiebeleid, de optimalisatie van het compensation & benefitsbeleid, de coördinatie van het sociaal overleg, en werkte hij mee aan interne herstructureringen.

Sinds deze maand is Sergeant HR Director bij de Belgische marktleider in verwarming- en koelingtechnologie en sanitair, Vaillant Group Belgium. Hij wordt er verantwoordelijk voor het algemene HR-beleid in de Belgische organisatie, in nauwe samenwerking met de Duitse corporate HR-organisatie.

Het aantrekken, ontwikkelen en behouden van goede technische profielen en de transversale interne werking zijn enkele van zijn belangrijkste uitdagingen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.