Erkenningsperikelen verpleegkundigen voorbij

ArbeidsrechtInstroom
Het technisch-juridisch probleem ontstond toen Vlaanderen de titel van gebrevetteerde of A2-verpleegkundige wijzigde in gegradueerde. Dat moest van Europa, maar aangezien de term niet terug te vinden is in de federale wetgeving, kregen de verpleegkundigen die in januari afstudeerden nog geen toelating om in de ziekenhuizen aan de slag te gaan. Sommigen werken wel al, maar zijn dus eigenlijk niet in orde.
Minister Onkelinx kondigde aan dat er na overleg met de Vlaamse regering eindelijk een oplossing is. Ze heeft de administratie en de provinciale commissies voor geneeskunde de opdracht gegeven om de verpleegkundigen heel snel toch een visum toe te kennen om in de ziekenhuizen te werken. Ondertussen werkt Onkelinx een nieuw KB uit dat de terminologie moet aanpassen.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.