Ervaring met videospelletjes bevordert leren met virtuele realiteit

Een leeromgeving verrijkt met virtuele realiteit levert niet per se tot betere resultaten dan klassieke leervormen, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Cornell University. Al zijn er wel uitzonderingen. Zo toont het onderzoek dat studenten met veel ervaring met videogaming beter leerden met behulp van virtuele realiteit dan studenten die er weinig ervaring mee hebben.

Bovendien bleek dat ook gender een rol speelt. Zo kunnen mannelijke studenten betere leerresultaten voorleggen als virtuele realiteit gebruikt wordt. Vooral mannelijke studenten zijn beslagen in videospelletjes. Ervaring met videospelletjes waarin men door een 3D-ruimte moet navigeren, bevordert het leren met behulp van virtuele realiteit. Deze soort spellen zijn populairder bij mannen dan vrouwen, vonden de onderzoekers.

Bron: news.cornell.edu/phys.org

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.