Europese werkloosheid piekt, jeugdwerkloosheid dramatisch in Spanje, Griekenland en Slovakije

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtInstroomJongerenLoonLoonkostenLoopbaanOntslagOrganisatie
Net zoals in november, bleef in december 2011 de werkloosheid in de eurozone hangen op 10,4 procent. In december 2010 was dit nog 10 procent. In de volledige Europese Unie bedroeg de werkloosheid in december 2011 9,9 procent, net zoals de maand voordien. In vergelijking met een jaar eerder is dit een stijging met 0,4 procentpunten.

In vergelijking met een jaar geleden daalde de werkloosheid in Estland, Letland en Litouwen het sterkst. In Griekenland, Cyprus en Spanje steeg de werkloosheid het meest.

Vooral de jeugdwerkloosheid blijft hoog. In december 2011 klokte de jeugdwerkloosheid in de Europese Unie af op 22,1 procent en 21,3 procent in de eurozone. Vooral in Spanje (48,7 procent), Griekenland (47,2 procent) en Slovakije (35,6 procent) blijft de jeugdwerkloosheid dramatisch hoog.

Bron: Eurostat

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.