Europese werknemers niet tevreden over HR-afdeling

In Europa meent 38% van de medewerkers dat ze goed begeleid worden. HR-professionals kijken daar heel wat positiever tegenaan: 74% van hen denkt dat de personeelsleden prima opgevolgd worden.

De HR-afdeling is dus zelf heel tevreden over haar werking en denkt dat de medewerkers dat ook zijn. Maar de medewerkers zijn van mening dat hun vragen vaak niet of slechts gedeeltelijk worden beantwoord. En als ze dan toch een bevredigend antwoord krijgen, zijn ze vaak niet te spreken over het hele proces dat ze moesten doorlopen.

Medewerkers die vinden dat ze goed geholpen worden, gaan minder snel op zoek naar een andere job. Van hen kijkt één op de vijf uit naar een andere baan, van de ontevredenen wil één op de vier een andere job.

Niet alleen over de werking van de HR-afdeling zitten de medewerkers en de HR-professionals op een andere lijn. Zo is in Europa 45% van de medewerkers het eens met de stelling dat hun werkgever groeimogelijkheden biedt. Van de HR-professionals is 71% daarvan overtuigd. En 41% van de medewerkers vindt dat functioneringsgesprekken bijdragen aan de ontwikkeling van hun carrière, terwijl 63% van de HR-professionals daarvan uitgaan.

HR-professional China Gorman roept alvast op om als organisatie gehoor te geven aan die enorme perceptieverschillen, die ook financiële consequenties hebben, zoals een stijgend verloop en lagere werktevredenheid.

Bron: P&O Actueel (www.penoactueel.nl)


Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.