HR Square Conference 2023: Employee Experience

Thema

De motivatie, het engagement en de goesting van een medewerker hangen in grote mate af van diens employee experience, van wat hij ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft tijdens zijn employee journey. Het zijn de ervaring van de medewerker in de contacten met collega’s, leidinggevenden, en klanten, maar ook met de systemen en processen die bepalen hoe die zich voelt binnen de context van het werk.

Nu de medewerker aan het stuur zit en de kandidaat de touwtjes in handen heeft, moet HR meer dan ooit focussen op die werknemerservaringen. Vandaag is het bovendien het moment om de stap te zetten van employee experience naar human experience. Want het zijn de mensen die, individueel en collectief, de waarde van onze organisatie maken.

De Conference is momenteel uitverkocht, inschrijven is niet meer mogelijk.
Wil je er toch heel graag bij zijn? Stuur een mailtje naar [email protected] om te bekijken of er misschien een plaatsje is vrijgekomen.

HR Square Conference 2023 Employee Experience
De Conference vindt plaats in Le Touquet-Paris-Plage, Frankrijk: een inspirerende plek om samen met collega-HR-professionals kennis en ervaring te delen rond de werknemerservaring in jouw organisatie.

Sprekers

Ben Whitter

Mr. Employee Experience

‘Mister Employee Experience’, zo is de Brit Ben Whitter overal ter wereld gekend. Hij is in 2021 door Thinkers50 uitgeroepen tot een van ‘s werelds toonaangevende managementdenkers, en behoort in zijn thuisland tot de top 30 van meest invloedrijke HR-denkers. De auteur van boeken als ‘Employee Experience’, ‘Human Experience at Work’ en (binnenkort te verschijnen) ‘Employee Experience Strategy’ wordt beschouwd als absolute autoriteit op het gebied van werknemerservaring. Tijdens de HR Square Conference zal Ben Whitter zijn inzichten delen en tonen hoe u ook in uw eigen organisatie de werknemerservaring kan opbouwen en verbeteren. Een unieke kans!

Tom Dewaele

Global Head of People Experience, Google

De medewerker centraal zetten, dát is waar employee experience om gaat. Binnen traditioneel HR redeneren we nog te vaak top-down en verliezen we uit het oog hoe de mensen de organisatie en het beleid ervaren. Die werknemerservaring zo positief mogelijk maken, dat is wat Tom Dewaele drijft. Als Global Head of People Experience bij Google is dat niet evident, want hoe trek je volop de kaart van employee experience wanneer je 180.000 medewerkers hebt die verspreid zitten over de hele wereld? “Technologie kan helpen om meer menselijk te zijn”, verklapt hij alvast. Tijdens zijn keynote op de komende HR Square Conference deelt hij nog veel meer ideeën, inzichten en ervaringen.

Voor hij bij Google aan de slag ging, werkte Tom Dewaele bij Unilever. Ook daar was hij wereldwijd verantwoordelijk voor employee experience. Daarvoor was hij er achtereenvolgens VP Reward, VP HR voor centraal en Oost-Europa, en VP Global HR Services. Hij startte zijn loopbaan bij AB-Inbev. 

Sophie De Winne en Frank Vander Sijpe

Professor HRM, KU Leuven
Director HR Trends & Insights, Securex

Elke organisatie, groot én klein, voert een HR-beleid: we rekruteren, onboarden, ontwikkelen, verlonen, evalueren… onze medewerkers. Dat doet HR omdat we hen willen motiveren en engageren. Maar… wat denken de medewerkers daar zelf van? Wat leveren die inspanningen werkelijk op?

Sophie De Winne en Frank Vander Sijpe vertellen, onder andere op basis van onderzoek van KU Leuven, HOGent, UGent en Securex, over het verschil tussen intentie en perceptie in onze ondernemingen.

Bart Lambrechts

People Director, Carglass

Bij Carglass zweert men bij het principe dat customer delight het gevolg is van employee delight. Aan People Director Bart Lambrechts, die ook voormalig HR-ambassadeur is, de uitdaging om de werknemers in de vestigingen, maar ook op het hoofdkantoor, een dergelijke verrukkelijke ervaring te bieden.

Katleen Penel

The Glory of Excellence

Je medewerkers zijn je gasten die een tijd meegaan op de journey van de organisatie. Door haar kennis van HR te combineren met de ervaring die ze opdeed in horeca en toerisme ontwikkelde Katleen Penel, die haar tijd verdeelt tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten, een unieke, boeiende kijk op HR en employee experience. In haar keynote helpt ze ons over het muurtje te kijken en te leren van de hospitality business.

Stefaan De Vestele

HR-verantwoordelijke, Gheeraert

Hoera! Na maandenlang wikken en wegen staat de strategie op papier: de bakens zijn uitgezet, het parcours is uitgestippeld en de finish ligt binnen handbereik. Nu nog de Gheroes mee op de kar krijgen. Hoe pak je dat aan? Hoe breng je de cultuur authentiek in kaart? Hoe betrek je je mensen? Hoe raak je de juiste snaar? Stefaan gidst je door het universum van EVP, focusgroepen en waarden en stelt je graag voor aan hun Gheroes in Vervoering.

Katleen Daems

Chief HR Officer, Luminus

Bij Luminus, grote speler op de Belgische energiemarkt, tracht HR-verantwoordelijke Katleen Daems te vertrekken vanuit de ervaring van de medewerker, veeleer dan te kijken hoe iets in de HR-processen kan worden ingepast. Die andere manier van kijken komt niet vanzelf en vergt inspanningen, maar ze is wél noodzakelijk: daar is ze rotsvast van overtuigd. Immers, de dienstverlening aan de klant zal maar goed zijn wanneer de employee experience dat ook is.

Sarah Van Landschoot

Employee Experience Strategist, Gheeraert

Een krachtige bedrijfscultuur raakt mensen in het hoofd én het hart. Wil je mensen meekrijgen? Kom dan niet alleen met feiten en logica, maar connecteer met verlangens en dromen. Betrek je mensen, daag ze uit, haal ze uit hun comfortzone. Wat straalt je communicatie uit? Hoe ervaren werknemers dat? En hoe vertaal je dat naar beleving? Deze breakoutsessie dompelt je onder in de kracht van impactvolle communicatie. Straal uit waar je voor staat, vind betrokken ambassadeurs en laat mensen je visie echt beleven.

Dagmar Van Gucht

Employee Experience Specialist, Showpad

Hoe creëer je een vlotte en inspirerende employee experience in een wereld waarin hybride werken de nieuwe norm is, diversiteit en inclusie belangrijker zijn dan ooit, en werknemers steeds hogere verwachtingen hebben? Maak kennis met design thinking – de mindset en principes die onmisbaar zijn in jouw toolkit. Hoe betrek je jouw medewerkers, zet je hen écht centraal, en laat je hen deel uitmaken van de visie en strategie? Hoe creëer je mét hen, niet enkel voor hen? Ontdek hoe we bij Showpad toewerken naar een onweerstaanbare employee experience, wat wel en niet werkt, en laat je inspireren om aan de slag te gaan in je eigen organisatie.

Nick Marlein

Algemeen directeur, BZIO / Zeepreventorium

‘Employer branding’ is essentieel geworden vandaag. De bedrijfscultuur vormt de basis van alles maar hoe kan je die kneden en hervormen? Wat zijn dan de vereisten voor de leidinggevende van vandaag? Hoe maak je zoiets tastbaar, leefbaar en doorleefd? Hoe sleutel je verder aan het referentiekader van de moderne leidinggevende? Hoe zorg je dat dit allemaal authentiek blijft aanvoelen? Deze break-out zal je meenemen in een realistisch verhaal over échte leidinggevenden die bij momenten met hun laarzen in de modder moeten staan.

Astrid Callewaert

HR-manager, Modular Lighting Instruments

Als trendsetter in architecturale verlichting weet Modular Lighting Instruments dat elk detail telt om klanten de beleving te bieden waar ze naar op zoek zijn. In zijn digitale transformatie streeft het bedrijf er naar om die beleving consistent te maken doorheen alle kanalen, over de volledige klantlevenscyclus heen. Diezelfde visie trekt Astrid Callewaert, HR-manager van Modular, ook door in het HR-beleid. In het employee experience project staat de medewerker als persoon centraal en gaat Modular Lighting Instruments in co-creatie met medewerkers aan de slag om een employee experience roadmap te bouwen op maat van het bedrijf. Daarmee wil MLI. een werkomgeving creëren die medewerkers in staat stelt het beste uit zichzelf te halen om de bedrijfsdoelstelling te realiseren op een duurzame manier.

Kathleen Willemsen

Senior HR Professional en Oprichter eyeWill

Candidate Experience, de kiem van een professionele liefdesverklaring.

Ongetwijfeld stelde je iemand al eens de vraag: ‘Waarom kies je nu voor bedrijf X?’ De kans is groot dat je als antwoord kreeg: ‘Alles klopt. Mijn buik zegt JA.’ Alles klopt? Mijn buik? Vertaald naar ons HR vakjargon zou dat klinken als: ‘Mijn hele candidate experience is positief’. Maar wat is dat in feite? En hoe creëer je die positieve ervaringen? Is het one-size-fits-all, of ga je differentiëren? Gaat het over boodschappen op LinkedIn? Over een stage die je een young-graduate aanbiedt? Over de manier waarop je een vacature opstelt? De beker waarin je de koffie serveert bij het eerste gesprek? En hoe koppel je de candidate experience aan de employee experience? In deze workshop ligt de focus op het delen van ervaringen en leren van elkaar.

Programma

Woensdag 24 mei

 • 09:30 – Vertrek gezamenlijk vervoer per bus vanuit Ukkel en Nazareth
 • 13:00 – Lunch en kennismaking in Le Touquet
 • 15:30 – Opening Conference door Timothy Vermeir, hoofdredacteur HR Square
 • 16:00 – Keynote: Sophie De Winne (KU Leuven) & Frank Vander Sijpe (Securex)
 • 17:00 – Keynote: Bart Lambrechts (Carglass)
 • 18:00 – Check-in hotel
 • 19:00 – Apero & diner

Donderdag 25 mei

 • 09:00 – Keynote: Katleen Penel (The Glory of Excellence)
 • 10:00 – Keynote: Stefaan De Vestele (Gheeraert)
 • 11:00 – Koffiepauze
 • 11:30 – Keuzesessies:
  • Sarah Van Landschoot (Gheeraert)
  • Dagmar Van Gucht (Showpad)
  • Nick Marlein (BZIO, Zeepreventorium)
 • 12:30 – Lunch
 • 14:00 – Keuzesessies
  • Astrid Callewaert (Modular Lighting Instruments), sponsored by delaware
  • Kathleen Willemsen (eyeWill), sponsored by Planet Group Interim & Recruitment
 • 15:00 – Keynote: Tom Dewaele (Google) (in het Engels)
 • 16:00 – Vrije tijd 
 • 17:30 – Netwerkactiviteiten
 • 20:00 – Diner

Vrijdag 26 mei

 • 09:00 – Katleen Daems (Luminus)
 • 10:00 – Interactieve slotsessie
 • 11:00 – Koffiepauze
 • 11:30 – Ben Whitter (Mr. Employee Experience) (in het Engels)
 • 12:30 – Lunch
 • 14:00 – Terugkeer gezamenlijk vervoer per bus naar Gent en Brussel (inbegrepen)
 • 17:30 – Voorziene aankomst in Nazareth en Ukkel

Praktisch

Waar en wanneer:

woensdag 24 t.e.m. vrijdag 26 mei 2023
Le Grand Hôtel****, Le Touquet, Frankrijk

Prijs:

 • €1.950,00 (excl. btw 21%) voor leden/abonnees van HR Square
  De ledenkorting is enkel van toepassing wanneer het lidmaatschap geregistreerd staat onder uw naam.
  Niet zeker of u lid bent van HR Square? Contacteer [email protected], zij kijkt het graag voor u na.
 • €2.100,00 (excl. btw 21%) voor niet-leden/niet-abonnees van HR Square

Wat is inbegrepen in het ticket?

 • het gezamenlijk vervoer naar Le Touquet (heen en terug)
 • de twee overnachtingen in het hotel
 • alle maaltijden
 • toegang tot alle inhoudelijke sessies van het congres en de netwerkmomenten

Lid worden?

Indien u een lidmaatschap/abonnement aangaat bij uw inschrijving, dan geniet u van het kortingstarief voor leden van de vele andere voordelen van een lidmaatschap. Vink aan bij uw inschrijving: “Ik word abonnee en geniet onmiddellijk van de korting bij het inschrijven voor dit evenement”.

Annulatievoorwaarden:

 • De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar [email protected]) bereikt uiterlijk op 24 april 2023.
 • Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen.

Partnership?

Interesse om partner te worden van de HR Square Conference 2023? Contacteer Matisse Caron, Account Manager ([email protected], 0474 37 51 45).

Met de steun van

De Conference is momenteel uitverkocht, inschrijven is niet meer mogelijk.
Wil je er toch heel graag bij zijn? Stuur een mailtje naar [email protected] om te bekijken of er misschien een plaatsje is vrijgekomen.

Inschrijven

Wanneer

Locatie

Prijs

Annulatiedatum

Voorwaarden

Social media

Facturatiegegevens:

Andere events

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.