HR Square Conference 2023: Employee Experience

Thema

De motivatie, het engagement en de goesting van een medewerker hangen in grote mate af van diens employee experience, van wat hij ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft tijdens zijn employee journey. Het zijn de ervaring van de medewerker in de contacten met collega’s, leidinggevenden, en klanten, maar ook met de systemen en processen die bepalen hoe die zich voelt binnen de context van het werk.

Nu de medewerker aan het stuur zit en de kandidaat de touwtjes in handen heeft, moet HR meer dan ooit focussen op die werknemerservaringen. Vandaag is het bovendien het moment om de stap te zetten van employee experience naar human experience. Want het zijn de mensen die, individueel en collectief, de waarde van onze organisatie maken.

HR Square Conference 2023 Employee Experience
De Conference vindt plaats in Le Touquet-Paris-Plage, Frankrijk: een inspirerende plek om samen met collega-HR-professionals kennis en ervaring te delen rond de werknemerservaring in jouw organisatie.

Keynotes

Ben Whitter

Mr. Employee Experience

‘Mister Employee Experience’, zo is de Brit Ben Whitter overal ter wereld gekend. Hij is in 2021 door Thinkers50 uitgeroepen tot een van ‘s werelds toonaangevende managementdenkers, en behoort in zijn thuisland tot de top 30 van meest invloedrijke HR-denkers. De auteur van boeken als ‘Employee Experience’, ‘Human Experience at Work’ en (binnenkort te verschijnen) ‘Employee Experience Strategy’ wordt beschouwd als absolute autoriteit op het gebied van werknemerservaring. Tijdens de HR Square Conference zal Ben Whitter zijn inzichten delen en tonen hoe u ook in uw eigen organisatie de werknemerservaring kan opbouwen en verbeteren. Een unieke kans!

Tom Dewaele

Global Head of People Experience, Google

De medewerker centraal zetten, dát is waar employee experience om gaat. Binnen traditioneel HR redeneren we nog te vaak top-down en verliezen we uit het oog hoe de mensen de organisatie en het beleid ervaren. Die werknemerservaring zo positief mogelijk maken, dat is wat Tom Dewaele drijft. Als Global Head of People Experience bij Google is dat niet evident, want hoe trek je volop de kaart van employee experience wanneer je 180.000 medewerkers hebt die verspreid zitten over de hele wereld? “Technologie kan helpen om meer menselijk te zijn”, verklapt hij alvast. Tijdens zijn keynote op de komende HR Square Conference deelt hij nog veel meer ideeën, inzichten en ervaringen.

Voor hij bij Google aan de slag ging, werkte Tom Dewaele bij Unilever. Ook daar was hij wereldwijd verantwoordelijk voor employee experience. Daarvoor was hij er achtereenvolgens VP Reward, VP HR voor centraal en Oost-Europa, en VP Global HR Services. Hij startte zijn loopbaan bij AB-Inbev. 

Sophie De Winne en Frank Vander Sijpe

Professor HRM, KU Leuven
Director HR Trends & Insights, Securex

Elke organisatie, groot én klein, voert een HR-beleid: we rekruteren, onboarden, ontwikkelen, verlonen, evalueren… onze medewerkers. Dat doet HR omdat we hen willen motiveren en engageren. Maar… wat denken de medewerkers daar zelf van? Wat leveren die inspanningen werkelijk op?

Sophie De Winne en Frank Vander Sijpe vertellen, onder andere op basis van onderzoek van KU Leuven, HOGent, UGent en Securex, over het verschil tussen intentie en perceptie in onze ondernemingen.

Bart Lambrechts

People Director, Carglass

Bij Carglass zweert men bij het principe dat customer delight het gevolg is van employee delight. Aan People Director Bart Lambrechts, die ook voormalig HR-ambassadeur is, de uitdaging om de werknemers in de vestigingen, maar ook op het hoofdkantoor, een dergelijke verrukkelijke ervaring te bieden.

Dagmar Van Gucht

Employee Experience Specialist, Showpad

Showpad is een ster aan het Belgische IT-firmament. De onderneming, met werknemers verspreid over Europa en de VS, kent een vrij groot HR-team van experten. Recent kwam daar een employee experience team bij. Dagmar Van Gucht en haar collega’s gebruiken onder meer design thinking om de verschillende HR-processen op elkaar af te stemmen in functie van de medewerker en diens employee journey.

Katleen Penel

The Glory of Excellence

Je medewerkers zijn je gasten die een tijd meegaan op de journey van de organisatie. Door haar kennis van HR te combineren met de ervaring die ze opdeed in horeca en toerisme ontwikkelde Katleen Penel, die haar tijd verdeelt tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten, een unieke, boeiende kijk op HR en employee experience. In haar keynote helpt ze ons over het muurtje te kijken en te leren van de hospitality business.

Nick Marlein

Algemeen directeur, BZIO / Zeepreventorium

Bij BZIO / Zeepreventorium zijn ze niet blindelings op de hype van de innovatieve arbeidsorganisatie gesprongen. Hier past de nieuwe manier van organiseren in een duurzaam HR-beleid met het oog op de lange termijn. Met succes: in tegenstelling tot zowat alle andere zorgorganisaties zijn hier géén vacatures voor verpleegkundigen, zegt algemeen directeur Nick Marlein. Hij gaat dieper in op hoe hij inzet op een positieve medewerkerservaring.

Stefaan De Vestele en Sarah Van Landschoot

HR-verantwoordelijke en Employee Experience Strategist, Gheeraert

Employee experience als bijna alle employees continu de baan op zijn? Dat is de opdracht die Sarah Van Landschoot, die eerder als marketeer werkte, opnam bij logistiek bedrijf Gheeraert.

Tijdens de HR Square Conference krijgt ze het gezelschap van Stefaan De Vestele, HR-verantwoordelijke bij de familiale onderneming. Boeiend verhaal uit een uitdagende sector.

Katleen Daems

Chief HR Officer, Luminus

Bij Luminus, grote speler op de Belgische energiemarkt, tracht HR-verantwoordelijke Katleen Daems te vertrekken vanuit de ervaring van de medewerker, veeleer dan te kijken hoe iets in de HR-processen kan worden ingepast. Die andere manier van kijken komt niet vanzelf en vergt inspanningen, maar ze is wél noodzakelijk: daar is ze rotsvast van overtuigd. Immers, de dienstverlening aan de klant zal maar goed zijn wanneer de employee experience dat ook is.

Programma

Woensdag 24 mei

 • 09:00-10:00 – Vertrek gezamenlijk vervoer per bus vanuit Brussel en Gent
  Het vervoer is inbegrepen in de toegangsprijs, de exacte tijdstippen en plaatsen van afspraak zijn nader te bepalen.
 • 13:00 – Lunch en kennismaking in Le Touquet
 • 15:30 – Opening Conference door Timothy Vermeir, hoofdredacteur HR Square
 • 16:00 – Keynote: Sophie De Winne (KU Leuven) & Frank Vander Sijpe (Securex)
 • 17:00 – Keynote: Bart Lambrechts (Carglass)
 • 18:00 – Check-in hotel
 • 19:00 – Apero & diner

Donderdag 25 mei

 • 09:00 – Keynote: Katleen Penel (The Glory of Excellence)
 • 10:00 – Keynote: Stefaan De Vestele (Gheeraert)
 • 11:00 – Koffiepauze
 • 11:30 – Keuzesessies:
  • Sarah Van Landschoot (Gheeraert)
  • Dagmar Van Gucht (Showpad)
  • Nick Marlein (BZIO, Zeepreventorium)
 • 12:30 – Lunch
 • 14:00 – Keuzesessies
 • 15:00 – Keynote: Tom Dewaele (Google) (in het Engels)
 • 16:00 – Vrije tijd 
 • 17:30 – Netwerkactiviteiten
 • 20:00 – Diner

Vrijdag 26 mei

 • 09:00 – Katleen Daems (Luminus)
 • 10:00 – Interactieve slotsessie
 • 11:00 – Koffiepauze
 • 11:30 – Ben Whitter (Mr. Employee Experience) (in het Engels)
 • 12:30 – Lunch
 • 14:00 – Terugkeer gezamenlijk vervoer per bus naar Gent en Brussel (inbegrepen)
 • 17:00-18:00 – Vermoedelijke aankomst

Dit programma is onder voorbehoud van (kleine) wijzigingen.

Praktisch

Waar en wanneer:

woensdag 24 t.e.m. vrijdag 26 mei 2023
Le Grand Hôtel****, Le Touquet, Frankrijk

Prijs:

 • €1.950,00 (excl. btw 21%) voor leden/abonnees van HR Square
  De ledenkorting is enkel van toepassing wanneer het lidmaatschap geregistreerd staat onder uw naam.
  Niet zeker of u lid bent van HR Square? Contacteer [email protected], zij kijkt het graag voor u na.
 • €2.100,00 (excl. btw 21%) voor niet-leden/niet-abonnees van HR Square

Wat is inbegrepen in het ticket?

 • het gezamenlijk vervoer naar Le Touquet (heen en terug)
 • de twee overnachtingen in het hotel
 • alle maaltijden
 • toegang tot alle inhoudelijke sessies van het congres en de netwerkmomenten

Lid worden?

Indien u een lidmaatschap/abonnement aangaat bij uw inschrijving, dan geniet u van het kortingstarief voor leden van de vele andere voordelen van een lidmaatschap. Vink aan bij uw inschrijving: “Ik word abonnee en geniet onmiddellijk van de korting bij het inschrijven voor dit evenement”.

Annulatievoorwaarden:

 • De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk (per mail naar [email protected]) bereikt uiterlijk op 24 april 2023.
 • Een vervanger mag ook steeds uw plaats innemen.

Partnership?

Interesse om partner te worden van de HR Square Conference 2023? Contacteer Matisse Caron, Account Manager ([email protected], 0474 37 51 45).

Vragen?

Contacteer Jens Ottoy, Event Manager:

Met de steun van

Inschrijven

Wanneer

Locatie

Prijs

Annulatiedatum

Voorwaarden

Social media

Facturatiegegevens:

Andere events

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.