Ex-werknemers dagen Christelijke Mutualiteiten voor rechter

Vakbonden
Ruim twee jaar na datum eisen de werknemers de wettelijke ontslagvergoeding. Ze klagen ook aan dat de CM de voorlichting- en raadplegingplicht (wet-Renault) niet naleefde.
Hengelhoef werd gedeeltelijk aan de federale overheid verkocht, met het oog op de inrichting van een asielcentrum. Na protest van omwonenden besliste de rechtbank van Hasselt, daarin medio 2002 gevolgd door het Hof van Beroep, dat een asielcentrum niet mocht ingericht worden op het domein. Daarmee verdween voor de ex-werknemers ook de beloofde nieuwe werkgelegenheid.
Hoewel deze zaak bijzondere – lees: politieke – kanten heeft, illustreert ze ook de delicate aspecten van de beloofde overname van werknemers bij sluiting of herstructurering door een nieuwe eigenaar.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.