Extra lastenverlaging voor kleine kmo’s

Dat kondigde minister van kmo’s Willy Borsus aan na de ministerraad. Vanaf 1 januari 2015 dalen de sociale lasten voor de aanwerving van de eerste drie werknemers verder met 50 euro per trimester.

De bestaande verlaging was op een jaar tijd goed voor 3170 extra banen en leverde netto 32 miljoen euro op. De extra verlaging van de werkgeversbijdrage geldt volgens dezelfde modaliteiten: dertien trimesters voor de eerste twee aanwervingen en negen trimesters voor de derde aanwerving. Volgens Borsus komt dat neer op een bijkomende daling van de sociale lasten van 1750 euro per nieuwe werknemer voor de volledige 22 trimesters.

De verlaging geldt zowel voor werkgevers die nu al van de doelgroepenvermindering genieten, als voor werkgevers die na 1 januari 2015 hun eerste aanwervingen doen.

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.