Extra maand verlof voor ouders

ArbeidsmarktGenderLoopbaan
De maatregel geldt voor zowel vaders als moeders. En het is mogelijk om het ouderschapsverlof over te dragen naar de andere ouder. Zo kan een moeder of vader tot zeven maanden verlof krijgen. De resterende maand is niet overdraagbaar, specifiek om vaders bewust aan te moedigen hun familiale verantwoordelijkheden op te nemen.
De vernieuwde verlofregeling wordt in 2012 van kracht. De Belgische regering heeft zo twee jaar de tijd om de maatregel in nationale wetgeving om te zetten.
Unizo liet al verstaan dat de omzetting niet zonder overleg tussen de sociale partners zal gebeuren. De ontwerptekst van Europa zegt namelijk dat er bij berekening van de vier maanden ouderschapsverlof rekening dient gehouden te worden met andere bestaande verlofsystemen (zoals tijdskrediet).

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.