Extralegale voordelen en flexibele uurroosters lokken werknemers

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieExtra-legale voordelenFlexibiliteitIncentivesLoonLoonkostenLoopbaanMotivatie
Dat blijkt uit een peiling van HR-dienstverlener Rainbow Resources Group bij 1200 administratieve bedienden naar hun voorkeur voor extralegale voordelen. De deelnemers kregen de keuze uit financiële voordelen (cheques en verzekeringen), training, een dag per jaar extra verlof en andere voordelen. Ook werd gevraagd naar hun voorkeur voor voltijds of deeltijds werken.

De voorkeur van de administratieve bedienden gaat naar gezondheid en zekerheid. Een hospitalisatieverzekering is voor 72 procent het belangrijkste voordeel. Ook de groepsverzekering scoort met 62 procent hoog.

Maaltijdcheques blijven populair. Voor 60 procent van de respondenten is dit het belangrijkste voordeel. Ecocheques vallen minder in de smaak. Voor de helft van de ondervraagden is dit het minst belangrijke voordeel.

Ook training is voor de helft van de ondervraagden een gewaardeerd voordeel. Van de 52 procent die dat aangeeft, kreeg 68 procent de voorbije vier jaren training, meestal op het vlak van persoonlijke ontwikkeling of technische bijscholing.

Een vijfde van de respondenten vindt een extra verlofdag per jaar een aantrekkelijk voordeel. Deeltijds werken daarentegen is veel meer gegeerd. Indien ze de kans krijgen, zou 76 procent van de administratieve bedienden overschakelen naar een vier-vijfde baan. 34 procent zou niet meer werken op vrijdag en de overige 42 procent verkiest dinsdag of woensdag om thuis te blijven.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.