Falen is noodzakelijk in de ontwikkeling van leiders

ArbeidsmarktAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePrestatiemanagementStrategie
Dat blijkt uit het jaarlijkse internationale onderzoek ‘Best Companies for Leadership’ van Hay Group onder 2200 organisaties uit 125 landen. De belangrijkste competentie die leiders van de beste bedrijven van Europa bezitten, is die van inspirerend leiderschap.

82 procent van de leiders creëert een werkklimaat waarin werknemers gemotiveerd worden om hun best te doen. Daarnaast zijn senior managers in staat om medewerkers een helder lange-termijnperspectief mee te geven en een gemeenschappelijke cultuur voor de organisatie te creëren.

Uit het onderzoek blijkt dat de beste bedrijven voor leiders zich onderscheiden door focus op zowel innovatie als op ‘operational excellence’. 82 procent van de managers bij de beste Europese bedrijven is bereid meer risico’s te nemen om zo groei voor de organisatie te bewerkstelligen. Ruim twee derde (67 procent) geeft aan samenwerkingen tussen verschillende afdelingen te stimuleren en te belonen om nieuwe kansen te creëren.

HR Stafmedewerker

DE SINGEL

Diensthoofd HR

Wingene

HR Business Partner Volvo Trucks

Volvo Group Belgium

Coördinator HR Service Center

UZ Brussel

Recruiter

Leefmilieu Brussel

Senior Recruiter

Zorgbedrijf Antwerpen

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.