Farmaceutische sector meest aantrekkelijke

Baggerbedrijf DEME was het voorbije jaar de meest aantrekkelijke werkgever, gevolgd door Mediahuis en Janssen Pharmaceutica. Dat blijkt uit het jaarlijkse Employer Brand-onderzoek van Randstad naar de meest aantrekkelijke werkgevers bij 12.000 personen. Let wel, het onderzoek vond plaats in januari 2020, dus voor de uitbraak van het coronavirus.

De voorbije tien jaar was de farmaceutische sector de meest aantrekkelijke. Janssen Pharmaceutica volgt zichzelf op als meest aantrekkelijke werkgever van het voorbije decennium. Het bedrijf haalde het van concurrent GlaxoSmithKline en baggerbedrijf Jan De Nul.

Het farmaceuticabedrijf uit de Kempen is het enige dat twintig jaar ononderbroken in de top tien stond. Liefst vijf keer was het ook de meest aantrekkelijke werkgever. Pfizer en de VRT vervolledigen de top vijf van het decennium.

De top tien aantrekkelijkste bedrijven van het voorbije decennium zijn: Janssen Pharmaceutica, GlaxoSmithKline, Jan De Nul, Pfizer, VRT, DEME, Coca-Cola, Mediahuis, Brussels Airlines en UCB.

Het valt op dat tussen 2011 en 2020 er in de top tien van aantrekkelijkste bedrijven steeds meer Belgische bedrijven opduiken: zeven van de tien topbedrijven zijn Belgisch of van Belgische oorsprong. Tien jaar geleden waren dat er maar drie.

Een andere opmerkelijke vaststelling is dat de staat van genade van disruptieve bedrijven voorbij is. Google blijft de meest aantrekkelijke disruptieve brand, voor Microsoft en Apple. Toch liggen hun scores aanzienlijk lager dan vier jaar geleden.

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.