Federgon weerlegt kritiek over arbeidsongevallen

InterimVeiligheidWellness
Jaarlijks sterven 2,2 miljoen mensen als gevolg van een arbeidsongeval. In België raakten volgens de recentste jaarcijfers meer dan 200.000 personen gewond. Bijna 15.000 hielden er een blijvende handicap aan over, 164 mensen verloren het leven. In KMO’s met minder dan 50 werknemers gebeuren volgens de vakbonden de meeste ongevallen en daarom willen ze dat er Comités voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW’s) komen in ondernemingen vanaf 20 werknemers. Daarvoor voerden ze vorige donderdag actie. Unizo diende de vakbonden van antwoord: “De ongevallen hebben te maken met de sector en het type werk, niet met de grootte van de onderneming.”

Het ACV had in de Franstalige krant L’Echo echter ook kritiek op de uitzendsector. De christelijke vakbond vraagt meer veiligheidsmaatregelen binnen de sector. Frédéric Druck van Federgon reageert verbaasd op de aantijgingen: “Het ACV zetelt mee in Preventie & Interim (P&I), de organisatie voor preventie van arbeidsongevallen in de uitzendsector. Sinds de oprichting in 1999 is er een systematische daling van het percentage ongevallen (-18%, op het aantal arbeidsuren, red.) en van de ernst van de ongevallen (-14%). Dat is het resultaat van preventie- en sensibiliseringscampagnes bij alle actoren van de uitzendarbeid: arbeiders, gebruikers en uitzendkrachten. Wat kunnen wij nog meer doen?”

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.