Federgon wil discriminatie bij ‘sociale dienstencheques’ aanvechten

ArbeidsmarktArbeidsrecht
Er zijn al enkele maanden besprekingen aan de gang over het invoeren van ‘sociale dienstencheques’. Federaal minister van Werk Joëlle Milquet wil dienstencheques tegen een verminderd tarief invoeren voor personen met een laag inkomen. Deze ‘sociale dienstencheques’ zouden bestemd zijn voor alleenstaande ouders die werken aan hun terugkeer naar de arbeidsmarkt en voor mensen die opnieuw aan het werk zijn.

In antwoord op een parlementaire vraag bevestigde de minister in de Kamer dat een ontwerp van Koninklijk Besluit binnenkort zou worden voorgelegd. De minister bevestigde tevens dat de ‘sociale dienstencheques’ niet gebruikt kunnen worden bij de commerciële ondernemingen die erkend zijn inzake dienstencheques. Milquet wil het gebruik immers beperken tot de dienstenchequebedrijven die ook erkend zijn als diensten voor gezinshulp.

Federgon wil die discriminatie aankaarten. De Belgische federatie van bedrijven werkzaam op het gebied van werving en selectie, outplacement, uitzenden, detachering en interim-management zegt “geen enkel objectief en redelijk argument te kunnen bedenken dat discriminatie op basis van de juridische vorm van de dienstverlener kan goedpraten.” Federgon onderzoekt welke rechtsmiddelen ingezet kunnen worden, mocht het Koninklijk Besluit worden goedgekeurd.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.