Federgon wil meer van volgende Vlaamse regering

ArbeidsmarktInterim
Federgon werkte een memorandum uit, bestemd voor de volgende Vlaamse regering, “met het oog op een verbeterde werking van de arbeidsmarkt”. De beroepsvereniging pleit voor een “modus vivendi” tussen de publieke en private sector “met het oog op een structureel partnership dat een meerwaarde biedt voor het invullen van het beleid”. Hoe moet dat structureel partnership met de publieke sector eruit zien?

De rol van de VDAB moet verschuiven van acteur naar regisseur. Middelen moeten efficiënter ingezet worden door meer vraaggerichte subsidiëring en subsidiëring in functie van gerealiseerde resultaten. De VDAB moet onder meer op het vlak van elektronische systemen beter samenwerken met de privé-organisaties. De foute afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt moet aangepakt worden door “creatieve formules als inschakelopleiding”. Ten slotte moet uitzendarbeid veralgemeend worden toegelaten in de openbare sector. Tenminste, dat is wat Federgon wil.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.