Financieel directeurs twijfelen aan betrouwbaarheid van LinkedIn-profielen

ArbeidsmarktInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatieSelectieWerving
Dat blijkt uit onderzoek van rekruteringsbedrijf Robert Half bij 200 financieel directeurs. Bijna negen op de tien (87 procent) van financieel directeurs vindt dat de informatie op LinkedIn-profielen soms (70 procent) of nooit (17 procent) betrouwbaar of accuraat is.

Bijna vier op de tien zegt dat de informatie in een LinkedIn-profiel moeilijk te valideren is. Meer dan een derde vermoedt dat de informatie over vaardigheden en ervaring overdreven is. Nog eens 16 procent gelooft niet in de betrouwbaarheid van sociale media wegens de anonimiteit en het niet regelmatig actualiseren van het profiel.

De voorkeur van financieel directeurs gaat dan ook naar een klassiek cv. 83 procent vindt dit betrouwbaarder en accurater dan LinkedIn-profielen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.