Flexibele uurroosters bij de federale overheid

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeFlexibiliteitLoopbaanOrganisatieRetentie en verloopTelewerkTijdsregistratie
Dat blijkt uit de beleidsnota’s van ministers Monica De Coninck (Werk) en Joëlle Milquet (Gelijke Kansen).

Concreet zouden de werknemers onder de nieuwe regels bijvoorbeeld tot 16.00 uur op kantoor kunnen werken, om nadien thuis nog voort te werken tussen 20.00 en 22.00 uur. Ze zouden ook de kans krijgen om als gescheiden ouder veel meer te werken in de week waarop ze hun kinderen niet bij zich hebben.

“Ook van werkgevers wordt meer flexibiliteit gevraagd”, benadrukt werkgeversorganisatie VBO. “De regering heeft eveneens een stevige voorzet gegeven aan de sociale partners om ook werk te maken van meer flexibiliteit voor de werkgevers”. In het regeerakkoord van eind 2012 werden enkele voorstellen opgenomen, zoals een versoepeling van de werkweek, een annualisering van de arbeidsduur, de versoepeling van de regels inzake overuren en een modernisering en vereenvoudiging van de deeltijdse arbeid.

Bron: De Morgen/VBO

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.