FOD Financiën zal strenger straffen bij laattijdigheid bedrijfsvoorheffing

Dit artikel is exclusief voor leden

De FOD Financiën lanceerde begin november 2015 een actie waarbij hij de schuldenaars, die hun fiscale fiches voor inkomstenjaar 2014 niet correct of niet tijdig ingediend hadden, een boete oplegde van 50 euro (voor een eerste overtreding) tot maximaal 1250 euro.

Vanaf januari 2016 zullen ze, bij niet of onvolledig indienen van de aangifte in de bedrijfsvoorheffing, bij gebrek aan betaling en bij elke overtreding inzake het indienen van fiches systematisch sanctioneren. Concreet zijn de sancties:

  • Een belastingverhoging van 10 procent tot maximaal 200 procent bij niet-aangifte of bij onvolledige of onjuiste aangifte, gepaard gaande met niet-betaling of ontoereikende betaling.
  • Een geldboete van 50 euro tot maximaal 1250 euro bij niet-aangifte of laattijdige aangifte.
  • Een geldboete van 10 procent van het niet-betaalde bedrag, van het laattijdig betaalde bedrag of van het saldo van het niet-betaalde of laattijdige betaalde bedrag met een minimum van 50 euro en een maximum van 1250 euro, afgerond tot het lagere veelvoud van 10 euro (0 euro bij de eerste overtreding).

Bron: FOD Financiën (financien.belgium.com) en Group S (groups.be)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.