Fons Leroy is de HR Ambassadeur van Vlaanderen 2010

ArbeidsmarktLoopbaan
In de jury die de HR Ambassadeur verkiest, vinden we afgevaardigden van de partners van het event, van de beroepsverenigingen, de academische wereld en de HR-vakbladen, met HR Square. Om genomineerd en verkozen te worden, kijken de juryleden onder andere naar de waardegedrevenheid, de visie, het bedrijfsimago en de bereidheid tot delen. Pieter Timmermans, bestuurder-directeur-generaal van werkgeverskoepel VBO en voorzitter van de jury zette nog eens de puntjes op i: “Een goed HR-beleid is een hoeksteen van het succes van ondernemingen. Een onderneming is een verzameling talenten, en nog te veel worden die talenten onontdekt gelaten.”

“Dit jaar sleepte Fons Leroy van de VDAB de award in de wacht. Bij de eindjurering bleek hij vanuit twee oogpunten sterk te scoren: een prima eigen, creatief en bezielend HR-beleid in een ‘atypische omgeving’ en een bijzondere, toonaangevende en inspirerende aanwezigheid op de arbeidsmarkt”, prees de juryvoorzitter. “Inzetten op talent heeft hierbij een prioritaire plaats. We kennen Fons en zijn engagement. We wensen hem een ‘gezellige drukte’ in het uitdragen van zijn Ambassadeurschap.”

“Tegelijk mag onderstreept worden dat we in de eindfase nog twee bijzonder waardevolle en sterke dossiers leerden kennen”, stipte Pieter Timmermans nog aan. “Die vonden we bij Astrid De Lathauwer (Belgacom) en Raf Vandenbussche (UZ Brussel), ook twee warme, sterke en authentieke persoonlijkheden.”

In zijn toespraak riep Fons Leroy de meer dan 500 aanwezige professionals uit de HR-wereld op om oog te hebben voor elk talent. Hij spoort hen aan “om in elke grijze duif de witte raaf te ontdekken.” Hij vroeg in het bijzonder ook aandacht voor de vergrijzing op de arbeidsmarkt en de tewerkstelling van vijftigplussers.

Dit jaar kenden de organisatoren ook een extra prijs toe aan een persoon of vereniging die hen heeft geïnspireerd en die op een bijzondere en waardevolle manier bakens heeft gezet. Dit jaar was er een duidelijke link met talentenontwikkeling, al gebeurde dat buiten het traditionele HR-gebeuren. Organisator Rony Hoebeke: “Deze eerste (en vijfjaarlijkse) INTO-Merit Award (‘Inspiring & Touching’) gaven we aan SOS Kinderdorpen, omdat zij kinderen, per definitie talenten pure sang, van jongs af aan begeleiden en kansen geven. Kim Gevaert is als ambassadrice van SOS Kinderdorpen één van onze eigen talenten die nu volop kiest voor al die andere talenten in spe.”

Het Gala Van de HR-Ambassadeurs wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd. Fons Leroy volgt hiermee Dirk Salembier en zijn team van Daikin en Jan Van Hootegem van Vandemoortele op.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.