Fons Leroy unaniem verkozen tot voorzitter van ENPES

ENPES brengt alle Europese publieke arbeidsbemiddelingsdiensten samen in een netwerk dat halfjaarlijks bijeenkomt. Op basis van goede praktijken op de arbeidsmarkt wil ze een uitwisseling van ervaringen tot stand brengen tussen de lidstaten. Het benchlearningrapport van vorig jaar gaf de VDAB al een zeer goede beoordeling. De belangrijkste doelstelling van het netwerk is de internationale samenwerking bij het aanpakken van de uitdagingen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld op het vlak van migratie, tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking en het invullen van knelpuntvacatures.

Dit voorzitterschap biedt Vlaanderen een aantal opportuniteiten om zich op Europees niveau te profileren op het vlak van arbeid. “Inzetten op publiek-private samenwerking op Europees niveau is één van mijn belangrijkste ambities. De kruisbestuiving van verschillende partnerschappen moet tot een sterkere Europese arbeidsmarkt leiden. Hiervoor is er nood aan een kader waarin de lidstaten aan de slag kunnen gaan. Met een gedeelde visie kunnen we gaan wegen op het Europees beleid”, verklaart Fons Leroy.


Als voorzitter volgt Fons Leroy Frank-Jurgen Weise op, die aan het hoofd staat van de Duitse  Bundesagentur für Arbeit. De Finse Tuija Oivo werd verkozen als vicevoorzitter van ENPES.

Bron: VDAB (vdab.be)


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.