Forse stijging aanvragen tijdskrediet zonder motief

Dat blijkt uit cijfers die het persagentschap Belga opvroeg bij de RVA. In oktober had de RVA al 13.794 dergelijke aanvragen gekregen. De maanden voordien schommelde het aantal dossiers steeds tussen 9000 en 11.000.

Door de opstoot zijn er tussen januari en november ook al meer aanvragen ingediend dan in heel 2013. De aanvragen voor thematische verloven (tijdskrediet voor bijvoorbeeld medische zorgen of ouderschapsverlof) blijven op hetzelfde niveau.

De regering lijstte de voorwaarden nog eens op. Voor tijdskrediet zonder motief en landingsbanen worden alle aanvragen aanvaard die bij de werkgever binnen zijn voor het einde van het jaar, waarvoor voor april 2015 een aanvraag bij de RVA binnenkwam én die ten laatste aanvangen voor juli 2015.

De regering-Michel besliste om het tijdskrediet zonder motief te schrappen. Ook de landingsbanen behoren tot deze regeling.

Bron: De Redactie/De Standaard/De Morgen

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.