Frank Vander Sijpe Director HR Research Securex

Frank Vander Sijpe (49) studeerde af als licentiaat Sociale Wetenschappen in Gent en volgde nadien een reeks aanvullende opleidingen. In 2001 rondde hij op succesvolle wijze de Executive Master Class in HRM af aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

De basis van zijn ervaring als HR-expert werd gelegd bij Carrefour Belgium, waar hij sinds 1986 werkzaam was als verantwoordelijke Rekrutering & Development van Supermarkten GB en later als HR-manager Centrale Diensten Carrefour Belgium.

In 2005 begon Frank Vander Sijpe zijn carrière bij Securex als HR Talent Manager. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het aanwerven van gemotiveerde en succesvolle profielen. Van daaruit evolueerde hij als Director HR Talent tot de nieuwe Director HR Research die hij vandaag is.

Sinds 1 mei 2011 is Frank Vander Sijpe actief als nieuwe Director HR Research bij Securex. Hij volgt in deze functie Aniana Taelman op, die een nieuwe uitdaging aangaat als Talent Acquisition Manager binnen het bedrijf.

In zijn nieuwe functie neemt Frank Vander Sijpe de leiding over het studiecentrum dat instaat voor een dubbele opdracht: de ontwikkeling en verwerking van de HR measurement-studies en als kenniscentrum voor heel de groep. Frank Vander Sijpe zal een toekomstgericht beleid voeren om hun leidinggevende positie in de ontwikkeling en verspreiding van knowhow rond HR en personeelsbeheer te versterken en de notoriëteit van Securex verder te helpen uitbouwen. Hij wordt in zijn taak gesteund door een team van tien medewerkers.

Aniana Taelman heeft HR-management gevolgd bij UAMS (Antwerp Management School) en behaalde een Master in HR aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Aniana Taelman beschikt over een ruime ervaring en competenties op het vlak van HR, consultancy en business development, die ze in de loop van de jaren heeft opgebouwd bij onder meer Accenture en DLA Piper. Ze versterkte haar HR-expertise nog met een internationale business ervaring bij Ernst & Young en evolueerde van daaruit tot Business Unit Director bij het studiecentrum van Securex tot eind februari 2011.

In haar nieuwe functie als Talent Acquisition Manager wordt het Taelmans taak om het bedrijf klaar te stomen voor de heropleving van de ‘oorlog om talent’, die de komende jaren sterk zal toenemen. Prioriteit wordt de verdere ontwikkeling van het personeelsbeleid, waarbij talentvolle medewerkers centraal staan.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.