Fusie Kamers van Koophandel en VEV

Het VEV en de acht Vlaamse Kamers van Koophandel (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Halle-Vilvoorde, Limburg, Antwerpen-Waasland, Kempen, Mechelen, Leuven) vormen voortaan samen Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Het onafhankelijke netwerk Voka zorgt er enerzijds voor dat Voka-Vlaams Economisch Verbond het lokale niveau bereikt en anderzijds dat Voka-Kamers van Koophandel tot op het Vlaamse niveau een stem krijgt.

Voka-Vlaams Economisch Verbond staat in voor standpuntbepaling, belangenbehartiging (lobbying bij politiek/overheid en overleg met sociale partners) en netwerking, dit alles ondersteund door haar kenniscentrum.

De acht Voka-Kamers van Koophandel staan in voor netwerking en dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, training, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie…).

De negen entiteiten van Voka moeten samen zorgen “voor een ondernemingsvriendelijk klimaat en voor het algemene belang van de ondernemingen”. Het nieuwe netwerk vertegenwoordigt 17.000 ondernemingen (60% van de toegevoegde waarde en de privé-werkgelegenheid in Vlaanderen, of ruim 900.000 werknemers). Voka werkt samen met 19 sectoren. De organisatie zelf haalt met 250 werknemers een jaaromzet van 25 miljoen euro.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.