Fusies en overnames: zonder de medewerkers wordt het een flop

Het onderzoek is gebaseerd op data van PitchBook en op een survey van meer dan 750 M&A-specialisten bij Fortune 1000-bedrijven met een C of iets gelijkaardigs op hun visitekaartje. Zet u goed vast in uw stoel. Bijna 44 procent van de managers rapporteerde dat ‘werknemersrisico’s’ niet werden gekwantificeerd of opgenomen in financiële modellen. Tegelijk werden ze niet bekeken tijdens de due diligence en pas onder ogen genomen na de afsluiting van de overeenkomst. Met rampzalige gevolgen. Hoe kortzichtig kan een groot aantal C-mensen zijn?

De belangrijkste oorzaken van het niet behalen van financiële doelen zijn de volgende.

  • Het leidende team.
  • De organisatiecultuur.
  • Het gebrek aan managementstrategie.
  • Het (falende) behoud van waardevolle medewerkers.
  • Communicatie.
  • (Gebrek) aan talentstrategie.

De gevolgen zijn dat medewerkers die het verschil maken en/of essentieel zijn voor de organisatie in grote getale de biezen nemen. Drie maanden na de deal heeft bijna 20 procent andere eieren voor zijn geld gekozen, na zes maand 25 procent, na 24 maand 40 procent.

Dat is bijzonder schadelijk voor de stabiliteit van het bedrijf, de klantenbinding en de vervangingskost van de deserteurs. Waardoor de balans midscheeps getroffen wordt. U zal het geweten hebben. Vele anderen voor u nog niet.

Bron: Mercer

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.