Game helpt jongeren op weg op de arbeidsmarkt

Het is vandaag geen eenvoudige opdracht voor jongeren om een geschikte job te vinden. Voor werkgevers is het evenmin evident om de geschikte kandidaat te vinden voor een vacature. Er is dus nood aan een betere afstemming tussen beiden. Met de innovatieve tool #WORK worden lokale samenwerkingsverbanden tot stand gebracht en wordt er zo een win-win-situatie gecreëerd voor jongere en werkgever.

#WORK: de game

Tijdens het spel worden de jongeren uitgedaagd om zo snel en effectief mogelijk een geschikte job te vinden voor hun fictieve personage. Ze krijgen daarvoor twee uur de tijd en moeten hun traject met behulp van digitale communicatietechnologie, zoals een tablet of smartphone, uitstippelen.

Bij verschillende lokale diensten, van een uitzendkantoor tot de VDAB, moeten ze opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten sluiten nauw aan bij de werking van de dienst en het sollicitatietraject. Jongeren spelen op die manier een levensechte game waarbij ze op een informele manier informatie opdoen.

#WORK: het ontstaan 

De Serious Urban Game #WORK werd participatief ontwikkeld met 120 leerlingen uit het deeltijds beroepsonderwijs in Gent en Antwerpen. In Learning- en GameLabs werd de inhoud van de game afgebakend en werden de verschillende spelelementen gecreëerd. Het project werd gerealiseerd met de VDAB als partner in het kader van een ESF-project. Het ESF-Agentschap is verantwoordelijk voor de uitvoering en goed beheer van de programma’s van het Europees Sociaal Fonds in Vlaanderen. Het is zijn taak om de werkzaamheid te verhogen en de Vlaamse arbeidsmarkt te stimuleren en te versterken.

Bron: VDAB


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.