Gedragscode voor interim management

Dit artikel is exclusief voor leden

Leiderschap en Coaching
Federgon Interim Management werd begin 2003 opgericht door vijf bureaus voor interim management en ging precies een jaar geleden officieel van start. Het toen aangekondigde kwaliteitslabel is er nu. Het moet de ernst en het professionalisme van de leden van FIM waarborgen en het engagement aantonen om kwalitatief hoogstaande diensten te verlenen. Voorts wil FIM de activiteit duidelijk omschrijven en structureren en interim management laten uitgroeien tot een erkend beroep.
De gedragscode heeft als doel de klantenbelangen en de goede relaties tussen alle partijen te vrijwaren. Alle leden moeten deze gedragscode strikt naleven. De gepreciseerde toetredingsregels verplichten de bureaus die lid zijn of het willen worden te beantwoorden aan bepaalde vereisten van professionalisme en onafhankelijkheid. In de algemene voorwaarden wordt het kader omschreven voor optimale samenwerking tussen het bureau voor interim management en de bedrijven, alsook tussen het bureau en de zelfstandige interim manager.
De documenten kunnen geraadpleegd worden op www.federgon.be/interimmanagement.
De leden van Federgon Interim Management zijn AIM (Aeon Group), IBM Business Consulting Services, KPMG Executive Interim Management, Robert Half Interim Management en Robert Walters.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.