Gedwongen ontslagen bij Citibank

Herstructurering
De herstructurering van de bank moet het teleurstellende rendement gevoelig opkrikken. Een van de opvallendste maatregelen is de verhuizing van de volledige administratie voor Visa-kaarten, die in navolging van het callcenter naar Barcelona verdwijnt.
De herstructurering zat er al een tijdje aan te komen. Sinds de operationele fusie met Citibank Duitsland ging het rendement er alleen maar op achteruit. De grote boosdoener is volgens woordvoerster Caroline van Rennes het slechte economische klimaat. Door de herstructurering zullen 64 banen sneuvelen, goed voor zeven procent van het personeel. Over een sociaal plan moet nog worden onderhandeld, maar in vakbondskringen wordt gevreesd dat het grootste deel gedwongen ontslagen betreft. Slechts een kleine minderheid zou in aanmerking komen voor brugpensioen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.