Geen doktersbriefjes meer nodig eind 2011

OrganisatiePreventie
Binnen een kleine twee jaar kan de arts een elektronisch ziektebriefje rechtstreeks naar de werkgever mailen. Dan hoeven er geen documenten meer opgestuurd te worden bij ziekte. Althans, dat staat in het vereenvoudigingsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne. Hij kondigt alvast aan dat de administratieve diensten van e-Health, het platform dat de elektronisering van de gezondheidszorg ondersteunt, een prioriteit maakt van dat voornemen.

Tegelijk wil de minister het doktersvoorschrift vervangen door een elektronische versie. De apotheker zal het voorschrift vinden in de databank van e-Health. Ook het getuigschrift voor het ziekenfonds moet rechtstreeks doorgespeeld kunnen worden. De sis-kaart verdwijnt trouwens ook, omdat de gegevens op de elektronische identiteitskaart kunnen komen. De volledige elektronisering van de gezondheidszorg levert een besparing van 1,5 miljard euro op, heeft Van Quickenborne berekend.

Bron: De Standaard

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.