Geluk en inkomen hangen toch samen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieLoonLoopbaanMotivatieOrganisatiePreventieStrategieWellness
Dat blijkt uit het rapport ‘The Persuit of Happiness/Wellbeing and the Role of Government’ van het Britse Institute for Economic Affairs. De onderzoekers halen ook de stelling onderuit dat geld niet gelukkig maakt. Zowel hogere als lagere inkomensgroepen worden gelukkig van geld verdienen.

Daarnaast vinden de onderzoekers geen bewijs dat mensen ook gelukkiger worden van inkomensnivellering. De belangrijkste factoren voor geluk zouden werk, huwelijk, religieuze overtuigingen en het vermijden van armoede zijn. Geen enkele van deze factoren is te linken aan inkomensgelijkheid.

Bovendien zeggen de onderzoekers dat overheden zich beter niet bezighouden met het verhogen van het welzijn en geluk van burgers. Hun maatregelen hebben veeleer het omgekeerde effect. De onderzoekers vonden geen relatie tussen objectieve metingen van welzijn op het werk en beschermende wetgeving.

Meer zelfs, wetgeving die arbeidsomstandigheden nog meer reguleert, leidt doorgaans tot een verlies van werkgelegenheid. En laat nu verlies van werk direct gelinkt zijn aan een gevoel van onwelzijn.

Bron: Institute for Economic Affairs/PW Intermediair

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.