Gemeentelijk personeelsbeleid krijgt modern tintje

ArbeidsomstandighedenLoon

De 140.000 personeelsleden van de Vlaamse gemeenten en OCMW’s krijgen 300 euro opslag: 100 euro als eindejaarspremie voor 2006 en tweemaal 100 euro maaltijdcheques, voor 2006 en 2007. Tot daar de klassieke punten in een cao die verder de moderne toer opgaat. Verder komen niet-vastbenoemde of contractuele werknemers voortaan in aanmerking voor promotie en sneuvelen strikte diplomavoorwaarden als voor een bepaalde functie kandidaten gezocht worden met een erg specifiek profiel. Het wordt op die manier bijvoorbeeld mogelijk een IT-technicus aan te stellen die van opleiding econoom is maar vanuit een interesse voor informatica zichzelf in dat vak schoolde. Opvallend is ook dat gemeenten nu voor bepaalde functies externen kunnen rekruteren en dat het personeel van niveau A straks overuren mag aanrekenen. De gemeentebesturen krijgen meer ruimte om een eigen loonbeleid te voeren: voor functies die een zelfde diploma vereisen, moet men niet hetzelfde loon betalen. De eerste stappen naar een functiewaarderingssysteem worden gezet.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.