Gênante voorvallen op het werk

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieDiscriminatieOrganisatieVerzuim
Dit blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank naar schaamte op het werk bij ruim duizend Nederlandse respondenten. Werknemers schamen zich niet alleen wanneer henzelf iets gênant overkomt, maar hebben ook last van plaatsvervangende schaamte.

Meer dan de helft (54 procent) zegt zich het meest te generen als de baas een collega in het openbaar terechtwijst. Maar ook collega’s die zich laten gaan op een bedrijfsfeestje (25 procent), openlijk flirten met klanten (11 procent) of te ‘blote’ kleding dragen (9 procent), leveren plaatsvervangende schaamte op.

Het merendeel van de respondenten spreekt zijn collega rechtstreeks aan wanneer hij of zij zich beschamend gedraagt. Eén op de drie doet het op een subtiele manier door het geven van hints. Slechts 7 procent zegt helemaal niets.

Tot slot komen Nederlandse werknemers hun collega’s liever niet tegen tijdens een bezoek aan de sauna, op vakantie, bij de dokter, in de kringwinkel en op café.

Bron: HR Praktijk

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.