Genderkloof het kleinst in IJsland (België op plaats 11)

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenDiscriminatieGenderLoopbaanOpleiding
Dat blijkt uit de Global Gender Gap Index 2013 van het Wereld Economisch Forum. Voor de jaarlijkse studie wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid van vrouwen tot onderwijs, gezondheidszorg, het politieke en economische leven (werkgelegenheidsgraad, loongelijkheid, aanwezigheid van vrouwen in leidinggevende functies en technische beroepen).

IJsland prijkt voor het vijfde jaar op rij op de eerste plaats in de lijst van 136 landen. Daarna volgen Finland, Noorwegen en Zweden.

België valt net buiten de top tien en staat op de elfde plaats, juist boven Nederland (13de) en Duitsland (14de). Ook vorig jaar eindigde België op de elfde plaats. In 2009 was dat nog de 33ste plaats.

Als enkel naar de score van de toegankelijkheid van vrouwen tot de arbeidsmarkt en de economie gekeken wordt, valt België terug naar de 34ste plaats. En wat toegankelijkheid tot onderwijs betreft, naar plaats 67. Nederland scoort op deze aspecten beter.

De top tien telt maar liefst zeven Europese landen. De Verenigde Staten behaalden de 23ste plaats. Yemen sluit de lijst van 136 landen af.

Bron: World Economic Forum

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.